Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gazdag omlett recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
4 tojás
1 púpozott evőkanál liszt
1 dl tejföl vagy natúr joghurt
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szelet száraz fehér kenyér
1 szem paradicsom
5 dkg reszelt sajt
5 dkg húsos szalonna vagy sonka
pár karika füstölt kolbász vagy szalámi
só, bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Vágjuk kockákra a kenyérszeleteket, és süssük ropogósra őket a felmelegített olajon a felaprított fokhagymával együtt, majd szedjük ki a lábosból, tegyük félre. Kockázzuk fel a lila hagymát, kevés olajon süssük üvegesre, majd adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, és nagy lángon süssük 2 percig. Szórjuk bele a sonkát és a kolbászt is, ezekkel is süssük egy kicsit. Verjük fel a tojásokat, keverjük el benne a lisztet, a reszelt sajtot és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. Tegyük vissza a kenyérkockákat is a serpenyőbe, majd öntsük rá a tojást. Fedjük le, és kevergetés nélkül, takarékon süssük 15 percig, míg az alja teljesen megszilárdul, a teteje pedig éppen hogy csak rezeg. Ekkor a fedő segítségével fordítsuk meg, és 2-3 perc alatt pirítsuk meg a másik oldalát is.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott burgonya gazdagon » Sajtos tészta gazdagon » Burgonya omlett » Zabos omlett
» Burgonyás omlett » Rakott gombás omlett » Bulgur leves gazdagon » Almaomlett
» Kelkáposzta leves gazdagon » Fokhagymás-paprikás omlett » Babricset gazdagon » Zödséges-tonhalas omlett
» Gazdag háromszögek » Gazdagsüti » Póréhagymás omlett » Gazdag leves darált hússal


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.