Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés-őszibarackos krémkehely recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
2,5 dl tej
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg cukor
3 dl főzőtejszín
1 púpozott teáskanál zselatin
25 dkg gesztenyemassza
8db őszibarack
tejszínhab
csokireszelék vagy -darabok a díszítéshez

Elkészítés:
A krémhez a pudingport a tojássárgájával, a cukorral és a tejjel csomómentesen összekeverjük. Gyenge tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, és a kevés vízben felolvasztott zselatint. Kehelypoharakat hideg vízzel kiöblítünk, majd kockára vágott őszibarackot és reszelt gesztenyemasszát teszünk mindegyik pohár aljára. (Először a barack jön, utána a gesztenye.) Kanállal mindegyikre krémet rakunk (a poharak bő feléig), majd fóliával letakarva hűtőbe tesszük őket, míg a krém megdermed. Tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük, és megszórjuk a maradék őszibarack darabokkal. Extra díszítésként reszelt csokit is adhatunk ízléstől függően, de anélkül is nagyon finom.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pékkifli » Rokfortos pogácsa » Joghurtos pogácsa » Zöldfűszeres Grissini
» Sonkás batyú » Sajtostallér » Formabontó túró rudi » Virslis-sajtos kecskelángos
» Perec. » Andi sajtos rúdja » Medvehagymás-tejfölös pogácsa » Sajtos-burgonyás pogácsa
» Joghurtos lángos » Pizzás rudacskák » Töltött papucs » Tökmagos pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.