Tutireceptek.hu fejléc

Gezemiceleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
őrölt kömény,
őrölt bors,
egész bors,
só,
1 db tojás,
20 dkg darált marhahús,
1 evőkanál étolaj,
1 fej vöröshagyma,
1 db fehérrépa,
3 db sárgarépa,
6 db burgonya.

Elkészítés:
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, felkarikázzuk, a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk.
A megtisztított hagyma egyik felét egyben hagyjuk, a másik felét lereszeljük almareszelőn. A zöldségeket az olajon megpároljuk, sózzuk, felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a krumplit meg a fél fej hagymát.
Egész borsot dobunk bele, és készre fűzzük, ha szükséges, utánasózzuk.
Amíg a leves fő, a húst összekeverjük a tojással meg a reszelt hagymával, sóval, őrölt borssal és köménnyel fűszerezzük.
A kész levesbe belefőzzük a gombócokat.
Megvárjuk, amíg feljönnek a leves tetejére, majd elzárjuk a lángot.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági gezemiceleves » Tojásleves » Gombaleves Tamás módra » Lecsós burgonyás egytál
» Spárgás cukkinisaláta » Borjúhúsos-bableves » Spenótos rakott csirkemell » Csalán leves biotipp-től
» Tejfölös krumplileves » Allgäni sajtleves recept » Tojásos káposztaleves » Keleties csirkehúsleves
» Mazsolás borleves » Katalán zöldségleves » Áfonyás almaleves » Póréhagymás zöldségleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.