Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gezemiceleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
őrölt kömény,
őrölt bors,
egész bors,
só,
1 db tojás,
20 dkg darált marhahús,
1 evőkanál étolaj,
1 fej vöröshagyma,
1 db fehérrépa,
3 db sárgarépa,
6 db burgonya.

Elkészítés:
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, felkarikázzuk, a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk.
A megtisztított hagyma egyik felét egyben hagyjuk, a másik felét lereszeljük almareszelőn. A zöldségeket az olajon megpároljuk, sózzuk, felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a krumplit meg a fél fej hagymát.
Egész borsot dobunk bele, és készre fűzzük, ha szükséges, utánasózzuk.
Amíg a leves fő, a húst összekeverjük a tojással meg a reszelt hagymával, sóval, őrölt borssal és köménnyel fűszerezzük.
A kész levesbe belefőzzük a gombócokat.
Megvárjuk, amíg feljönnek a leves tetejére, majd elzárjuk a lángot.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági gezemiceleves » Sajtos zöldségkrémleves » Mackó úr gombalevese » Peach Spirit Koktél
» Diós-hagymás céklasaláta » Tárkonyos zöldségleves » Fokhagymás sajtleves » Tejszínes sajtkrémleves
» Olasz gesztenyeleves » Joghurtos uborkaleves » Rizstésztás marhahúsleves » Betyár leves
» Marhagulyás paleosítva » Krémleves almából » Mézes eperkrém leves » Frankfurti leves másképp


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.