Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kovászos savanyú káposzta recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 nagy fej káposzta
2 evőkanál só
1 szelet száraz kenyér
1 csokor kapor
3-4 babérlevél
1-2 hegyes erős paprika
pár szem bors

Elkészítés:
A káposzta külső leveleit leszedjük majd hajszál vékonyra szeleteljük.Sóval meghintve 1-2 óráig állni hagyjuk.A sóból kinyomkodva egy ötliteres üvegbe rakjuk .Közé tesszük a babérlevelet,borsot és a paprikát is.Tetejére rakjuk a kaprot és a szelet kenyeret.Az üveget feltöltjük langyos vízzel.Lefedve napos helyen 3-4 napig érleljük.Ha elég savanyú a levét leöntjük de leszűrve visszaöntjük rá.Felhasználásig hűvös helyen tároljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos káposzta » Káposztás paszuly II » Alföldi toroskáposzta 1. » Káposzta saláta ananásszal
» Szüreti leveses káposzta » Kenyér - nem kovászos » Rántott töltöttkáposzta » Bundás káposzta
» Finom bográcsos káposzta » Fogyis káposztaleves » Savanyú máj » Káposztás bableves
» Kelkáposztás krumplileves » Sanvanyúkáposzta-saláta » Káposztás kifli » Texasi káposztasaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.