Tutireceptek.hu fejléc

Kovászos savanyú káposzta recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 nagy fej káposzta
2 evőkanál só
1 szelet száraz kenyér
1 csokor kapor
3-4 babérlevél
1-2 hegyes erős paprika
pár szem bors

Elkészítés:
A káposzta külső leveleit leszedjük majd hajszál vékonyra szeleteljük.Sóval meghintve 1-2 óráig állni hagyjuk.A sóból kinyomkodva egy ötliteres üvegbe rakjuk .Közé tesszük a babérlevelet,borsot és a paprikát is.Tetejére rakjuk a kaprot és a szelet kenyeret.Az üveget feltöltjük langyos vízzel.Lefedve napos helyen 3-4 napig érleljük.Ha elég savanyú a levét leöntjük de leszűrve visszaöntjük rá.Felhasználásig hűvös helyen tároljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás lencseleves » Káposztás pogim » Ananászos lilakáposzta » Savanyúság hidegen!
» Tojással töltött káposzta » Diétás székelykáposzta » Káposztával rakott párizsi » Erdélyi töltött káposzta
» Párolt káposzta finoman » Káposztás egytál » Savanyú veseleves » Pároltkáposzta máskép
» Fogyis káposztaleves » Aludttejes tökkáposzta » Fóliás káposztás hús » Kovászos uborka, mifelénk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.