Tutireceptek.hu fejléc

Kovászos káposzta recept

Kategória:


Hozzávalók:
1kg fejeskáposzta

kapor
viz
üveg amibe elfér a káposzta vagy más csak nem zománcosedény. egy szelet kenyér.

Elkészítés:
a káposztát megtisztitjuk a felsőleveleitől és a káposztát vékony csikokra felvágjuk. egy edényt alaposan kimosunk és a káposztát bele rakjuk ugy hogy a kaprot közzé szórjuk vagy lehet egybe kötni ugy könnyebb lessz eltávolitani majd.lemérjük hogy mennyi viz kell a káposztára ezt a vizet egy edénybe öntjük és a sót egy két evőkanálnyit majd meglátjuk menyi kell bele a vizben feloldjuk és megkóstoljuk mien sós ha jó ráüntjük a káposztára és egy nagyszelet kenyeret rá teszünk a tetejére és tisztaruhával lezárjuk a tetejét. napra tesszük és tányért is tehetünk alá mert a forrástól kifolyhat a leve azt pótolni is lehet. ha már sárga a káposzta kivesszük a kenyeret a tetejéről és hüvöshelyre vagy kamrába tesszük ha lehült zsiroskenyérhez vagy ételekhez savanyúságnak is adhatjuk.

Tanácsok:
van aki kicsit sósabban szereti a dolgokat itt sem árt kicsivel több sót tenni mint ahogy szoktunk hiszen a káposzta felveszi mig savanyodik. ezt ugy készitjük mint a kovászosuborkát csak ez káposztából van.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: feketeerzsi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposzta leves gazdagon » Ormánsági töltött káposzta » Nyári töltött káposzta » Tojásos kelkáposzta
» Káposztás lepény » Disznóhús káposztával » Székelykáposzta mifelénk » Tojással töltött káposzta
» Karácsonyi káposztasaláta » Káposztás paprikás » Káposztás töltött lángos » Almás-húsos káposztatál
» Péter töltött káposztája » Céklás savanyú káposzta » Fehér és lilakáposztás » Tarja savanyúkáposztával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.