Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombafánk recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
30 dkg gomba
petrezselyemzöld
hagyma,
zsiradék

bors

besamelhez:
3 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej
+ 2 tojássárgája

panírozáshoz:
liszt
tojás
morzsa

Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, apróra vágjuk és petrezselymes, hagymás zsiradékon megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük.

Közben besamelt készítünk a hozzávalókból.

Még melegen összekeverjük a párolt gombával, hozzáadjuk még a 2 tojás sárgáját és addig melegítjük, míg az egész egy kemény masszává áll össze.

Jól kihűtjük, lisztezett deszkára borítjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Lisztbe, tojásba, morzsába forgatva forró zsiradékban kisütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galuska paradicsomos gombával » Brokkolis korongok joghurttal » Tojásos spárga vajszószban » Bakonyi palacsintametélt
» Sajtos karfiol sonkával » Sajtkrémes cukkiniragu » Spárga sütőben » Egészben töltött kelkáposzta
» Brokkoli krokett » Csőben sültbrokoli » Mexikói kukoricás lepény » Tojással töltött karalábé
» Galyasági töltött paprika » Zöldséges batyuk » Sajtos cukkinigolyó » Céklaburger


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.