Tutireceptek.hu fejléc

Gombafánk recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
30 dkg gomba
petrezselyemzöld
hagyma,
zsiradék

bors

besamelhez:
3 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej
+ 2 tojássárgája

panírozáshoz:
liszt
tojás
morzsa

Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, apróra vágjuk és petrezselymes, hagymás zsiradékon megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük.

Közben besamelt készítünk a hozzávalókból.

Még melegen összekeverjük a párolt gombával, hozzáadjuk még a 2 tojás sárgáját és addig melegítjük, míg az egész egy kemény masszává áll össze.

Jól kihűtjük, lisztezett deszkára borítjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Lisztbe, tojásba, morzsába forgatva forró zsiradékban kisütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karottakrémleves » Padlizsán párizsi bundában » Rakott padlizsán » Rakott gomba.
» Paradicsomos tök csirkemellel » Cukkinis egytálétel » Kapros-túrós töltött gomba » Vöröslencse fasírt (vegan)
» Tárkonyos kínai kel főzelék » Sült gombafalatkák olaszosan » Csicseriragu » Gomba sütőben
» Zöldséges virsli wokban » Sörtésztában sült karfiol » Csőben sült szárzell » Rakott zöldségek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.