Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vinetta azaz padlizsán krém recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 nagyobb sötét lila padlizsán
hagyma, só, bors, fokhagyma
majonézhez: 2 tojás, 2,5 dl olaj, mustár

Elkészítés:
2 nagyobb darabot grillen megsütök, míg jó fekete lesz, majd hirtelen hideg vizbe teszem és közben megszabaditom a héjától. Ezután egy fadeszkára teszem egy kicsit függőlegesen, hogy jól lefollyon a leve (különben kesernyés lesz). Favágóval (de lehet robotgéppel is) pépesre vágom (v darálom) majd sóval, borssal és egy kisebb apróra vágott hagymával összekeverem. Néha 2 gerezd fokhagymával is megbolonditom. Annyi majonézt kavarok hozzá, amig a zöld színéből egészen sárgás szín lesz. A házi majonéz készitése sem bonyolult. 2 nyers tojássárgát, 1 kanál mustárt, egy csipet sóval el kell kavarni, majd 2,5 dl olajt lassan csurgatva állandó kavargatás mellett hozzá önteni. Akkor jó, ha már kemény krémszerű.

Tanácsok:
Többet is lelehet sütni nyáron, ledarálva lefagyasztható.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: fairy_dt


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános szendvicskrém » Sült padlizsán rakottas » Majonézes padlizsán » Padlizsán keleti módra
» Padlizsán tojással » Sajtos rakott padlizsán » Padlizsán rétegezve » Padlizsános csirkesaláta
» Ecetes padlizsán » Ropogós padlizsánsaláta » Padlizsánsaláta » Padlizsánkrém kimélő
» Padlizsános vendégtál » Padlizsános spagetti » Padlizsános zakuszka » Joghurtos padlizsán saláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.