Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombafejek fokhagymás karfiollal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
8 nagy sampinyon gombafej
20 dkg tisztított karfiol
2 dkg margarin
2 dl tej
1 evõkanál liszt
1 evõkanál reszelt sajt
4 gerezd lédús fokhagyma
1 púpozott mokkáskanál só,
ízlés szerint törött fekete bors
késhegynyi reszelt szerecsendió

Elkészítés:
A megmosott és lecsöpögtetett gombafejeket elõmelegített grillsütõben (vagy gázsütõben) pár percig elõsütöm. Közben a karfiolt apró rózsáira szedem, és kevés sós, forrásban lévõ vízben 5 percig forralom, ezután leszûröm. A margarint habzásig hevítem a liszttel, majd a felforrósított tejjel felöntve, folytonos keverés közben sûrûre fõzöm. Sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítem, végül a reszelt sajtot, a fõtt karfiolt és a nyers tojást is belekeverem. A gombák üregét jól megpúpozva beletöltöm a karfiolos mártást, és a töltött gombafejeket tûzálló tálra rakom. Elõmelegített forró sütõben addig pirítom, amíg a színe szép világosbarna lesz.

Tanácsok:
A gombák tönkjébõl finom leves vagy mártás fõzhetõ.)


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás csirkecombok » Túróval töltött gombafejek » Karfiollal rakott burgonya » Fokhagymás tarja
» Göngyölt fokhagymás csülök » Gombafejek sajtkrémmel » Fokhagymaszósz » Fokhagymás csirkecomb
» Fokhagymás, tepsis csülök » Fokhagymás ízesítő » Fokhagymás csirkemáj » Fokhagymás, kapros uborka
» Fokhagymás sajtleves » Fokhagymás vaj » Részeges gombafejek » Fokhagymás padlizsán bartá


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.