Tutireceptek.hu fejléc

Sült hal rizsliszttel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 db 15-20 dkg-os szálkamentes halfilé, 2 tojás, 2 ek rizsliszt vagy keményítő, só, zsiradék a sütéshez

Mártáshoz: 2,5 dl paradicsomital (lehet házi is), 2 ek sötét szójaszósz, 3 ek almaecet, só, cukor (2 ek sima, vagy 3 ek nádcukor, vagy 3-4 ek gyümölcscukor, de lehet mézzel is édesíteni), 2 gerezd fokhagyma, 1 tk reszelt gyömbér, csipet cayenne bors, 1 ek fügelekvár, vagy narancslekvár, pici víz, 1 tk étkezési keményítő

Elkészítés:
Először is készítsük el a mártást.
Egy lábosban keverjük össze a paradicsomlevet, a lekvárt, a szójaszósz, az ecetet, és kezdjük el felforralni.
A fokhagymát és a gyömbért reszeljük le.
TIPP: Gyömbérporral is ízesíthetjük (kb. fél mk).
A keményítőt keverjük ki a vízzel.
Amikor jól felforrt a mártás, ízesítsük a fűszerekkel, és a cukorral. Ezek mennyiségét mindenki maga alakítsa, az ízlésének megfelelően.
Kb. 6-7 percig főzzük, majd a keményítős vízzel besűrítjük.
Majd a halakat mossuk meg.
Sózzuk, és forgassuk meg a rizsliszttel felvert tojásban. Hagyjuk ebben fél órát pihenni.
Majd kevés zsiradékon 2-2 perc alatt süssük meg mindkét oldalát.

Tanácsok:
Köretként friss salátát, és pirított zöldséges üvegtésztát ajánlok!


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kenyérleves » CSirke becsinált » Marhagulyás paleosítva » Bakonyi pulykaleves
» Kínai kel leves » Pikáns halgombócleves » Zellerkrémleves különlegesen » Húsvéti sonkaleves
» Káposztaleves » Tojásleves 2 » Dupla csokis mascarponeszelet » Bögrés mákos süti
» Hideg szilvakrémleves » Táska, vagy batyú, leves » Majonézes cukkínisaláta » Egyszerű zöldségleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.