Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kecsege magyarosan recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1kg kecsege filé
8 dkg szalonnazsír
4 dl tejföl
2 dkg liszt
1 dkg pirospaprika
3 fej vöröshagyma
2 dkg só
20 dkg paprika
3-4 szál zöldhagyma

Elkészítés:
A csíkokra vágott hagymát szalonnazsíron megpirítjuk sózzuk, és mikor már üveges,akkor paprikázzuk, majd a kizsírozott tepsibe fektetett halfilékre öntjük. Kevés vízzel felengedjük és puhára pároljuk lefedve. A tejfölt és a lisztet összekeverjük a maradék fűszerekkel, ráöntjük a halra,az egészet visszatesszük a halra és addig sütjük, amíg pirosra nem sül a tejföl teteje. Végül karikára vágott paprikával és zöldhagymával díszítjük. Köretként felszolgálhatunk hozzá egészben sült apró újburgonyát, esetleg petrezselymes krumplit is és valami finom, testes vörösborral(tökéletesek hozzá a siklósi, veszprémi, esetleg a villányi borok) kísérjük le a falatokat.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombaleves magyarosan » Spagetti magyarosan » Aperol koktél magyarosan » Cukkini magyarosan/2 főre
» Gombás hal palacsintaágyon » Aranymakréla alufóliában » Halas puffancs » Narancsos lazac
» Töltött hal Karcsi módra » Halpástétom » Fokhagymás busa » Kapros harcsapaprikás
» Halpaprikás bográcsban » Fűszeres halfilé » Mandulás tonhal » Fincsi halcsi


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.