Tutireceptek.hu fejléc

Mákos-sajtos perec recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
20 dkg Rama, 40 dkg liszt, 1, 5 kávéskanál só, ½ cs. sütőpor, 1 tojássárgája, 2, 5 dkg szezámmag,
4 dkg egész mák, 8 dkg reszelt sajt, ½ pohár tejföl

Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan kidolgozom. Majd a tésztát fél óráig hideg helyen pihentetem. Kinyújtom kb. 2-3 mm vastagra. Tetszés szerinti formákra szaggatom, majd előmelegített sütőben 200°C-on 10-15 perc alatt készre sütöm.

Tanácsok:
Nagyon szeretem sütni, ballagásra, minden családi eseményre készítem. Amiatt is hasznos, mivel hetekkel előtte el lehet készíteni, zacskóban tárolom addig, és semmi baja. Most volt itthon még egy tömlős sajtom, azt is belenyomtam, nem ettük meg, és a hűtőt meg le akartam engedni, nem rontotta el. Remélem másnak is beindul a fantáziája rá! Mostanában rúdnak formázom, egyszerűbb, de tényleg jó vékonyra kell ám sodorni, és úgy sütni!


A receptet beküldte: ane66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Porhanyós vendégváró perec » Sós perec » Egyszerű sós perec » Perec, ami hetekig eláll
» Zsíros perec » Perec. » Ánizsperec » Legényfogó sajtos perec
» Főtt perec » Vertperec 100 éves » Fahéjas perecek » Sörperec
» Pékperec » Sajtos perecek » Sajtos pereckék » Mogyorós -csokis perec


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.