Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mákos-sajtos perec recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
20 dkg Rama, 40 dkg liszt, 1, 5 kávéskanál só, ½ cs. sütőpor, 1 tojássárgája, 2, 5 dkg szezámmag,
4 dkg egész mák, 8 dkg reszelt sajt, ½ pohár tejföl

Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan kidolgozom. Majd a tésztát fél óráig hideg helyen pihentetem. Kinyújtom kb. 2-3 mm vastagra. Tetszés szerinti formákra szaggatom, majd előmelegített sütőben 200°C-on 10-15 perc alatt készre sütöm.

Tanácsok:
Nagyon szeretem sütni, ballagásra, minden családi eseményre készítem. Amiatt is hasznos, mivel hetekkel előtte el lehet készíteni, zacskóban tárolom addig, és semmi baja. Most volt itthon még egy tömlős sajtom, azt is belenyomtam, nem ettük meg, és a hűtőt meg le akartam engedni, nem rontotta el. Remélem másnak is beindul a fantáziája rá! Mostanában rúdnak formázom, egyszerűbb, de tényleg jó vékonyra kell ám sodorni, és úgy sütni!


A receptet beküldte: ane66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vertperec » Mandulás perec » Porhanyós vendégváró perec » Pékperec
» Bajor perecleves » Sajtos perecek » Omlós kis perecek » Perecem
» Sós perec » Mogyorós -csokis perec » Perec, ami hetekig eláll » Sajtos-sós perec
» Édes perecek » Ánizsperec » Egyszerű sós perec » Vertperec 100 éves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.