| Gombasaláta 1. receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 20 dkg zöldbab, 20 dkg erdei gomba (tövisalja, májusi pereszke, sárga rókagomba, vargánya, stb.), 20 dkg savanyú uborka, 20 dkg zöldpaprika, 2 dl paradicsompüré, 1 db citrom. Ízlés szerint ecet, só. Elkészítés: A szeletelt gombát és a zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük. A gomba levébe egy kevés facsart citromlevet rakunk. Leszűrjük és kihűtjük. A savanyú uborkát, a zöldpaprikát kis kockákra vágjuk, és az egészet összekeverjük. A paradicsompüréből sóval, ecettel, kevés vízzel öntetet készítünk, és a salátára öntjük. Hűtőbe tesszük kb egy órára, hopgy az ízei összeérjenek Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |