Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott krumpli Belga módra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli,
30 dkg sajt,
10 dkg vaj,
só.

Elkészítés:
Vágd a nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikára, és fektess le egy réteg krumpli karikát egy kivajazott tűzálló tál aljára.
Sózd meg a krumpli réteget, szórd meg apró vajdarabkákkal, majd nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel borítsd be.
A sajtra megint rakj krumplit, hintsd meg pici sóval, vajdarabkákkal, ezután újra a sajt következik.
Folytasd addig a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A tetejére mindenképpen sajt, a sajtra pedig vajdarabkák kerüljenek.
A tálat szorosan fedd be alufóliával, és forró sütőben körübelül 50 percig süsd.
Végül pedig az alufóliát levéve 10 percig pirítsd a sütőben.
Tálald valamilyen savanyúsággal.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott túrós-tészta » Juhtúrós rakott spenót » Majonézes krumpli » Nokedlis paprikáskrumpli
» Zöldségleves Éva módra » Gyros tál arany módra » Rakott falatok tejföllel » Rakott nokedli darálhússal
» Krumplis tekercs » Pulykamell Lucifer módra » Uborka saláta Görög módra » Drevi tepsis krumplija
» Kolumbiai krumplileves » Grízpuding DUKAN módra » Tejfölös - rakott hús » Sonkás töltött krumpli


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.