Tutireceptek.hu fejléc

Göngyölt karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet hosszúkaraj (csont nélkül)
2 szikkadt zsemle
2 tojás
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyemzöld
3-4 csirkemáj
só, bors
8 diónyi RAMA
1 merőkanál húsleves

Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Elkészítjük a tölteléket. A zsemléket beáztatjuk vízbe. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a szintén apróra vágott petrezselyemzöldet. A kifacsart zsemlékhez keverjük a hagymát-petrezselymet, beleütjük a két tojást, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemájakat. Sózzuk, ha túl lágy lenne a massza, esetleg egy evőkanál zsemlemorzsát teszünk bele.
A hússzeleteken egyenletesen elosztjuk a tölteléket, felgöngyöljük hústűvel rögzítjük. Sütőtálba rakjuk, mindegyik tetejére diónyi margarint teszünk. Aláöntjük a húslevest, és alufólia alatt közepes tűznél kb 30-40 percig sütjük, majd a fóliát levéve kicsit a levével öntözgetve megpirítjuk.

Tanácsok:
Rizi-bizivel, vagy krumplipürével tálalom, hozzá gyümölcskompót illik.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes sertéskaraj » Töltött karaj, másképpen » Tésztába göngyölt virsli » Ardói töltött karaj.
» Göngyölt husi Zoli módra » fokhagymás sült karaj » Borított karaj » Tejfölös karaj
» Göngyölt hús olaszosan » Mustáros karaj » Karaj sonkaraguval » Barackos karaj
» Izes karaj » Sonkával göngyölt virsli » Lecsóval töltött karaj » Karajtekercs 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.