Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Göngyölt karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet hosszúkaraj (csont nélkül)
2 szikkadt zsemle
2 tojás
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyemzöld
3-4 csirkemáj
só, bors
8 diónyi RAMA
1 merőkanál húsleves

Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Elkészítjük a tölteléket. A zsemléket beáztatjuk vízbe. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a szintén apróra vágott petrezselyemzöldet. A kifacsart zsemlékhez keverjük a hagymát-petrezselymet, beleütjük a két tojást, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemájakat. Sózzuk, ha túl lágy lenne a massza, esetleg egy evőkanál zsemlemorzsát teszünk bele.
A hússzeleteken egyenletesen elosztjuk a tölteléket, felgöngyöljük hústűvel rögzítjük. Sütőtálba rakjuk, mindegyik tetejére diónyi margarint teszünk. Aláöntjük a húslevest, és alufólia alatt közepes tűznél kb 30-40 percig sütjük, majd a fóliát levéve kicsit a levével öntözgetve megpirítjuk.

Tanácsok:
Rizi-bizivel, vagy krumplipürével tálalom, hozzá gyümölcskompót illik.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundás karaj » Göngyölt Husika Heni-módra » Sertéskaraj pármai módra » Kolbásszal töltött karaj
» Fügés sertéskaraj » Töltött karaj » Töltött, göngyölt karaj » Karaj bundában
» Gombával töltött karaj » Borsóval töltött karaj » Szeletben sült karaj » Sárgabarackos sertéskaraj
» Kukoricás rántott karaj » Sertéskaraj Erdészné módra » Lombardiai göngyölt csirke » Karaj Dávid király módra


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.