Tutireceptek.hu fejléc

Göngyölt gombás karaj: recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 szelet csont nélküli karaj
50 dkg csiperke gomba
5 eg. tojás
1 nagy fej v.hagyma
4 gerezd f.hagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 db. zsemle
só,bors,zsemlemorzsa,liszt
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A húsokat finoman klopfoljuk mindkét oldalán. Besózzuk, félretesszük.A zsemlét vízbe áztatjuk. A gombát mossuk, pucoljuk, és felszeleteljük. Az apró kockára vágott v.hagymát dinszteljük, majd rátesszük a gombát és fűszerezzük. Só,bors. Míg a levét elfővi, a fokhagymát megpucoljuk, és megtörjük, vagy lekaparjuk. Ha majdnem készre pároltuk a gombát, félretesszük hűlni. Miután kihűlt, nagy tálba öntjük, és beletesszük a kinyomkodott zsemlét, és az aprított petrust. Egy tojást teszünk hozzá, és jól összekeverjük. Elővesszük a hússzeleteket és a közepébe egy evőkanányi masszát rakunk, óvatosan fetekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük, oldalát begyürjük, és panírozzuk. Forró olajban, szép pirosra sütjük forgatva, minden oldalára.

Tanácsok:
Ha többet készítünk mint amennyi egyszerre elfogyna, hűtőben tárolhatjuk. Készíthetünk előre sokat is, és akkor lefagyasztjuk. Ebben az esetben csak elő kell venni és átsütni ha vendég jön. Másnap, hidegen is tálalhatjuk, saláták mellé. Ekkor karikára szeljük és szépen egy lapos nagytányéron tálaljuk.
Guszta, és finom. Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Donyta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás tekercsek » Szőlős-gombás saláta » Gombás burgonyaleves » Gombás máj sütőben sütve
» Gombás-sajtos lecsó » Gombás halpaprikás » Gombás-cukkinis rizottó » Gombás rakott karaj
» Gombás párizsi » Gombás tejszínes csirke » Csirkés-gombás kavarodás » Gombasaláta majonézzel
» Sült gombás fánk » Kukoricás-gombás marharagu » Gombás rizottó » Gombás rakott palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.