Tutireceptek.hu fejléc

Lombardiai göngyölt csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 nagy csirkemell
4 hajszálvékony gépsonkaszelet
4 vékony szelet sajt
1-2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
diónyi vaj
1 erőleveskocka
só, bors

Elkészítés:
A csirkemelleket 4 nagy szeletté verjük. Sózzuk, borsozzuk, és mindegyikre először egy szelet sonkát, majd egy szelet sajtot fektetünk. Egyenként összegöngyöljük, és hústűvel öszetűzzük, a végeiket pedig betűrjük, nehogy a megolvadt sajt sülés közben kifolyjon.
A göngyölegeket lisztbe forgatjuk, majd az olajban körös-körül hirtelen megpirítjuk.
Utána tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük, a bort meg egy deci vizet öntjük alá, és az erőleveskockát meg a vajat belemorzsoljuk.
Lefedve sütőben 20-25 percig pároljuk, majd amikor már a hús puha, a fedőt levéve a levét besűrítjük. Karikákra vágva, a pecsenyelével megöntözve tálaljuk.


A receptet beküldte: Dizzz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös gombás csirkecomb » Tejszínes-tormás csirke » Fűszeres csirke » Csirkemájpörkölt, borsóval
» Dubarry csirke, másképp » Csirkés rakott burgonya » Hagymás- gombás csirkemell » Viséi csirke (belga)
» Csirkés palacsinta » Rántott csirkecombfilé » Finom csirkefalatok » Lestyános csirkeraguleves.
» Csabai csirkecomb » Wellington csirke » Terefere csirke » Veronai csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.