Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lombardiai göngyölt csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 nagy csirkemell
4 hajszálvékony gépsonkaszelet
4 vékony szelet sajt
1-2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
diónyi vaj
1 erőleveskocka
só, bors

Elkészítés:
A csirkemelleket 4 nagy szeletté verjük. Sózzuk, borsozzuk, és mindegyikre először egy szelet sonkát, majd egy szelet sajtot fektetünk. Egyenként összegöngyöljük, és hústűvel öszetűzzük, a végeiket pedig betűrjük, nehogy a megolvadt sajt sülés közben kifolyjon.
A göngyölegeket lisztbe forgatjuk, majd az olajban körös-körül hirtelen megpirítjuk.
Utána tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük, a bort meg egy deci vizet öntjük alá, és az erőleveskockát meg a vajat belemorzsoljuk.
Lefedve sütőben 20-25 percig pároljuk, majd amikor már a hús puha, a fedőt levéve a levét besűrítjük. Karikákra vágva, a pecsenyelével megöntözve tálaljuk.


A receptet beküldte: Dizzz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Caesar saláta csirkével » Maláj csirke » Sóágyon sült csirke » Gyros csirke hússal
» Csirkecomb gazdagon töltve » Paplanos csirkemell » Zöldséges currys csirke » Tarka csirkés tészta
» Borzas csirkemell 3. » Mustáros, mézes csirkecomb » Mustáros-tejfölös csirke » Viséi csirke (belga)
» Göngyölt karaj » Azték csirkefalatok » Juhtúrós rakott csirke » Karamellás-csirkemell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.