Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Grattan burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
Hozzávalók (kb 6 adagra):
100 dkg meghámozott, megtisztított burgonya
500 ml tejszín
500 ml tej
kb 3 db babérlevél
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt fehérbors

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kb 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, alaposan átmossuk, és egy tálba tesszük.
Egy fazékba mérjük a tejet, a tejszínt, beletesszük a sót, őrölt fehérborsot, és a babérleveleket.
A fazékba tesszük a burgonyát is, majd az egészet feltesszük a tűzhelyre, legkissebb hőfokra. Körülbelül 2 órán át főzzük fedő nélkül, míg a burgonya teljesen puha nem lesz, és a lé nagy része el nem párolog. Néha lassú, óvatos mozdulatokkal keverjük át!
Ha a lé nagy része elfőtt, a burgonyát a sűrű "zafttal" együtt egy 15*25 cm-es tepsibe szedjük, és elegyengetjük benne.
Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk kihűlni, majd egy napra tegyük hűtőbe.
Miután egy napot állt a hűtőben, pogácsakiszúróval kör alakokat szúrunk ki belőle, de persze késsel négyzet alakokat is vághatunk belőle.
Végül a borgonyapogácsákra reszelt sajtot halmozunk, és rágrillezzük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-burgonyás muffin » Muszaka burgonyával » Pikáns burgonyapüré » Juhtúrós rakott burgonya
» Rakott burgonya sonkával » Rántott burgonya gombóc » Ágyas burgonya » Burgonyás brokkolisaláta
» Svéd burgonya » Carbonara burgonya » Rakott hagymás burgonya » Burgonyapástétom
» Sajttal rakott burgonya » Francia rakott burgonya » Karfiollal rakott burgonya » Petrezselymes újburgonya


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.