Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés rakott burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 egész csirkemellfilé
1 nagy fej vöröshagyma
kb. 1 kg burgonya
1 nagy pohár tejföl
sajt

ételízesítő
bors
flekken fűszerkeverék
olívaolaj

Elkészítés:
A burgonyát meghámozom és felkarikázom, majd sós vízben megfőzöm. Nem kell szétfőzni, csak majdnem készre. Közben a csirkemellfilét apró darabokra vágom, a hagymát pedig félkarikákra. Egy kevés olajon a húst és a hagymakarikákat kicsit megpárolom, de még a párolás elején rászórok a húsra a flekken fűszerből és az őrölt borsból egy keveset, esetleg egy kis őrölt köményt is, ha van kéznél. Mikor a burgonya és a hús-hagyma is elkészült, akkor egy közepes tepsit vagy jénai tálat kikenek egy kevés olívaolajjal, és elkezdem rétegezni: alulra kerül a burgonyakarikák fele, ezt megszórom ételízesítővel, rá a hús-hagyma egyveleg fele, erre pedig a tejföl fele. Majd kezdem elölről, de a krumplit mindenképp meg kell szórni egy kevés ételízesítővel. A második réteg után letakarom alufóliával, és előmelegített sütőbe teszem (5-6 fokozaton). A sajtot csak akkor szoktam ráreszelni, amikor már majdnem kész. Alufólia nélkül pirítom, amíg a sajt kellőképpen megpirul.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom burgonyás pogácsa » Pikáns burgonyafőzelék » Spenótos burgonyafőzelék » Sajttal sütött burgonya
» Hagymatokány burgonyával » Burgonyapogácsa » Ropogós csirkeszárny » Rakott puliszka
» Csirkés rizseshús » Cukkinis csirkeszeletek » Burgonyapürében sült tojás » Rácos burgonya
» Habos rakottas » Rakott csusza » Burgonyás laska » Burgonyás lepény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.