Tutireceptek.hu fejléc

Burgonya puffancs recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
1 kg. burgonya
petrezselyem
tojás
zsemlemorzsa

bors
olaj
liszt

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Feltesszük sós vízbe főni. Amikor elkészül leszürjük és összetörjük de nem pépesre mint a pürét, hanem kissebb darabokra. Beleteszünk ízlés szerint petrezselyemzöldet, sót, borsot 2 db tojást, kevés zsemlemorzsát és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
Ezután kis gombócokat formálunk belőle, majd a gombócokat kilapítjuk. Olajat felhevítünk és e puffancsokat aranysárgára pírítjuk benne.

Tanácsok:
A sütést lassú tüzön illetve takarékon végezzük, mert nem jó ha a puffancs hirtelen sűl, mert akkor csak a külseje megbernul, megég.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: kotk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött-sült burgonya » Pazar burgonya » Burgonya chips » Hagymás édesburgonya
» Zelleres burgonyapüré » Dán burgonyasaláta » Fürj burgonyafészken » Kaviáros burgonyafalatok
» Burgonyás csirke » Burgonyás pogácsa » Hercegnő burgonya ♥ » Muszaka burgonyapéppel
» Bableves burgonyagombóccal » Burgonya koret » Busa burgonyával » Csípős töltött burgonya


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.