Tutireceptek.hu fejléc

Grillcsirke olaszosan recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre
2 kicsi, grillezni való csirke (körülbelül 80 dkg súlyúak), 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 dkg margarin, 1 teáskanál paradicsompüré, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors, rozmaring, kakukkfû, bazsalikom, 1 szál friss zellerzöld, 5 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, ízlés szerint só.

Elkészítés:
A paradicsompürét, a finomra vágott zellerzöldet, a vöröshagymát és a többi fûszert összekeverem a margarin felével, megsózom, majd a kiöblített és leszárított csirke hasába kenem.
A csirkéket nyársra húzom, kívülrõl bekenem sós margarinnal, majd pirosra sütöm. Ezután feldarabolom, a grilltálcára vagy tepsire rakom és rászórom a reszelt sajtot. Addig grillezem (pirítom), amíg a sajt rá nem olvad, illetve egybefüggõ réteget nem alkot a tetején.

Tanácsok:
Ne süssék barnára, mert keserû lesz az égett sajttól!


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göngyölt hús olaszosan » Tarhonya olaszosan » Almás grillcsirke » Sertés tarja olaszosan
» Grillcsirke zöldséggel » Tojáslepény olaszosan » Fejes saláta olaszosan » Töltött csirke olaszosan
» Páclé öreg vadhúshoz » Szívpogácsa » Citromos sertésragu » Erdélyi rakottas
» Rádói pulykamell » Pulykamell Dubary módra » Izes karaj » Cigánypecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.