Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tojáslepény olaszosan recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
4 tojás,
4 csapott evőkanál finomliszt,
2 dl tej,
4 evőkanál olaj,
1 csapott evőkanál ételízesítő,
1 evőkanál paradicsompüré,
1-1 mokkáskanál törött fekete bors,
szárított oreganó (vagy szurokfű),
sütőpor,
porcukor,
3 gerezd fokhagyma
a tetejére 5 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:
Előkészítése: a tejet simára keverem a paradicsompürével, és beleszórom az
összes fűszert, az ételízesítőt, zúzott fokhagymát meg a sütőport. Ezután
hozzáadom a tojásokat és jó habosra felverem. Belekeverem a lisztet, és 2
evőkanál olajat.

Elkészítése: előveszek egy jó nagy serpenyőt, és a megmaradt olajat
belecsorgatom. Felforrósítom, majd a paradicsomos masszát úgy öntöm bele,
mint amikor palacsintát sütök. A masszát a serpenyő teljes felületén
körbefolyatom, és a serpenyőt befedem. Az alsó felét addig sütöm, míg
pirosra nem sül. A reszelt sajtot rászórom a tetejére, és már csak addig
hagyom a tűzön, míg a sajt egészen elolvad rajta. Meleg tálra csúsztatom, és
4 cikkre vágva pirított kenyérszeletekkel azonnal tálalom.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött csirke olaszosan » Sertés tarja olaszosan » Lenmagos tojáslepény » Tarhonya olaszosan
» Sonkás tojáslepény 1. » Grillcsirke olaszosan » Göngyölt hús olaszosan » Lecsós tojáslepény
» Sonkás tojáslepény » Fejes saláta olaszosan » Tojás fasírt » Sajtos-tojástekercs
» Zsidó tojás* » Krumplis, hagymás omlett » Töltött tojás húsvétra » Sült tojás rízsfészekben


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.