Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói ízestáska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg. finom liszt,
15 dkg. vaj ( vagy margarin),
12 dkg. porcukor,
1 db. citrom,
2 db. tojás,
5 cl. rum,
só,
1 dkg. élesztő,
20 dkg. gyümölcsíz ( szilvalekvár, baracklekvár, körtelekvár) darált mézes dióbél, máktöltelék)

Elkészítés:
A lisztet összedolgozzuk a kissé megolvasztott vajjal és az élesztővel.Hozzáadjuk a porcukrot, kevés sót, a citrom lereszelt héját és 2evőkanál citromlevet, a felvert tojásokat és annyi rumot, hogy a tészta nyújtható legyen.Kb. 5 milliméter vastagságú tésztából 5x5 centiméteres kockákat vágunk ki, amit megtöltünk lekvárral, vagy valamilyen általunk választott más töltelékkel, majd összehajva tojással megkenjük.
Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben közepes meleggel készre, pirosra sütjük.

Tanácsok:
Bármilyen gyümölcsíz felhasználható hozzá, mindegyikkel finom lesz.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyergyói tepertős pogácsa » Gyergyói kaporleves » Gyergyói májpástétom » Gyergyói palacsinta
» Gyergyói burgonya » Gyergyói rakott puliszka » Gyergyói almás palacsinta » Gyergyói szilváslepény
» Gyergyói szelet diókrémmel » Gyergyói mandulás patkó » Gyergyói bögrés csemege » Gyergyói gulyásleves
» Gyergyói rakott tojás » Putnoki tészta » Csokis Muffin ( Csodás) » Áfonyás-mandulás keksz


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.