Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói ízestáska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg. finom liszt,
15 dkg. vaj ( vagy margarin),
12 dkg. porcukor,
1 db. citrom,
2 db. tojás,
5 cl. rum,
só,
1 dkg. élesztő,
20 dkg. gyümölcsíz ( szilvalekvár, baracklekvár, körtelekvár) darált mézes dióbél, máktöltelék)

Elkészítés:
A lisztet összedolgozzuk a kissé megolvasztott vajjal és az élesztővel.Hozzáadjuk a porcukrot, kevés sót, a citrom lereszelt héját és 2evőkanál citromlevet, a felvert tojásokat és annyi rumot, hogy a tészta nyújtható legyen.Kb. 5 milliméter vastagságú tésztából 5x5 centiméteres kockákat vágunk ki, amit megtöltünk lekvárral, vagy valamilyen általunk választott más töltelékkel, majd összehajva tojással megkenjük.
Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben közepes meleggel készre, pirosra sütjük.

Tanácsok:
Bármilyen gyümölcsíz felhasználható hozzá, mindegyikkel finom lesz.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyergyói palacsinta » Gyergyói bögrés csemege » Gyergyói tepertős pogácsa » Gyergyói rakott puliszka
» Gyergyói burgonya » Gyergyói szilváslepény » Gyergyói rakott tojás » Gyergyói szelet diókrémmel
» Gyergyói kaporleves » Gyergyói májpástétom » Gyergyói mandulás patkó » Gyergyói almás palacsinta
» Gyergyói gulyásleves » Túrótorta liszt nélkül » Kávés fánk » Doughnuts fánk


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.