Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói ízestáska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg. finom liszt,
15 dkg. vaj ( vagy margarin),
12 dkg. porcukor,
1 db. citrom,
2 db. tojás,
5 cl. rum,
só,
1 dkg. élesztő,
20 dkg. gyümölcsíz ( szilvalekvár, baracklekvár, körtelekvár) darált mézes dióbél, máktöltelék)

Elkészítés:
A lisztet összedolgozzuk a kissé megolvasztott vajjal és az élesztővel.Hozzáadjuk a porcukrot, kevés sót, a citrom lereszelt héját és 2evőkanál citromlevet, a felvert tojásokat és annyi rumot, hogy a tészta nyújtható legyen.Kb. 5 milliméter vastagságú tésztából 5x5 centiméteres kockákat vágunk ki, amit megtöltünk lekvárral, vagy valamilyen általunk választott más töltelékkel, majd összehajva tojással megkenjük.
Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben közepes meleggel készre, pirosra sütjük.

Tanácsok:
Bármilyen gyümölcsíz felhasználható hozzá, mindegyikkel finom lesz.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyergyói rakott tojás » Gyergyói tepertős pogácsa » Gyergyói rakott puliszka » Gyergyói májpástétom
» Gyergyói mandulás patkó » Gyergyói almás palacsinta » Gyergyói bögrés csemege » Gyergyói gulyásleves
» Gyergyói palacsinta » Gyergyói szelet diókrémmel » Gyergyói szilváslepény » Gyergyói kaporleves
» Gyergyói burgonya » Isler vagy linzerkarika » Jégkrém muffin » Krémes isler


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.