Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói burgonya recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
0,5 liter tej
5 dkg vaj
1 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
őrölt bors

1 kg burgonya

Elkészítés:
A tejet a tejszínnel, vajjal, csipet sóval, borssal felforraljuk.
A burgonyát megtisztítjuk, nyersen belereszeljük a forró vajas tejbe és kb. 15 percig kis lángon főzzük.
Többször meg kell keverni, nehogy lesüljön.
Egy tűzálló tál alját kikenünk vajjal - előtte fokhagymával is be lehet dörzsölni a tálat -, beleöntjük a burgonyapépet, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk.
Adhatunk hozzá apróra vágott metélőhagymával kevert tejfölt vagy joghurtot is.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött burgonya májjal » Csípős töltött burgonya » Galuska burgonyával. » Ropogós burgonyaszirom
» Láva burgonya » Karfiollal rakott burgonya » Pikáns burgonyapüré » Rántott burgonya
» Házmester burgonya » Burgonyán sült fasírt » Sajttal sütött burgonya » Csokis burgonyatorta
» Csiki burgonya saláta » Csőben sült burgonya » Zöldséges rakott burgonya » Burgonyakrémleves (4 főre)


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.