Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres karfiol krémleves mandulával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db fehér hagyma
1 ek étolaj
1 ek vaj
1 kisdarab gyömbér
1 kisebb karfiol
300 ml tejszín
500 ml víz

bors
3 szál petrezselyemzöld
1 ek olívaolaj
1 ek mandula

Elkészítés:
A kockára vágott hagymát és gyömbért kevés olajon és vajon pirítsuk meg és tegyük hozzá a rózsáira szedett karfiolt. Forgassuk össze az egészet, majd öntsük fel tejszínnel és vízzel. Főzzük készre, sózzuk, borsozzuk és turmixoljuk össze. Friss apróra vágottpetrezselyemmel, olívaolajjal és tört egész mandulával tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymakrémleves 1 » Rebarbarakrémleves » Karfiol sonkával » Karfiol vajas morzsával
» Gyors zöldségkrémleves » Sajtos sült karfiol püré » Gyömbéres-fahéjas máj » Póréhagymakrémleves
» Karfiolkrémleves » Sonkás juhtúrós karfiol » Almakrémleves » Gyömbéres puncs
» Tejfölöskarfiol galuskával » Gyömbéres libamell » Karfiolos puffancs » Nektarin krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.