Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bundás káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
500 g fejes káposzta
50 g sonka
100 g reszelt füstölt sajt
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 db tojás
250 ml tej
100 g finomliszt
1/2 kiskanál sütőpor
1 csipet szerecsendió
1 csipet só

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott káposztaleveleket sós vízben főzzük meg, eleinte fedő nélkül, így nem lesz csípős az ízük. Ha megfőttek, szürjük le, majd távolítsuk el róluk a vastag szárrészeket. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk fel, némi olajon kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, valamint a fölszeletelt sonkát, és így pirítsuk tovább. A káposztaleveleket szeleteljük fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük össze a hagymás sonkával. A tojásokat verjük fel, majd keverjük össze a liszttel, a sütőporral, a sóval, a szerecsendióval, valamint a tejjel. A káposztás keveréket helyezzük egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba, öntsük le a tojásos-lisztes keverékkel, szórjuk meg a reszelt sajttal, majd süssük kb. 25 percig a sütőben.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párizsi bundáskenyér » Bundás rostélyos » Serpenyős káposzta I. » Káposztás-virslis kifli
» Káposzta vadász módra » Bundáskenyér (máshogy) » Káposztás pogácsa-finom » Savanyukáposztás tarja
» Kelkáposzta főzelék » Aludttejes tökkáposzta » Pároltkáposzta máskép » Rakott kelkáposzta másképp
» Káposztás kiflik » Toroskáposzta egyszerűen » Káposztasali » Káposztás krumplifasírt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.