| Madra töltött káposztája receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg darált sertéshús egy csülök, vagy más füstölt hús 3-4 tojás 30-40 dkg rizs 1 fejes savanyú káposzta 1 kg savanyú káposzta (a maradékot megeszem) 3 fej vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma bors, só, pirospaprika, őrölt kömény, babérlevél, szemes bors tejföl Elkészítés: A fejes káposztát leveleire szedem. A füstölt húst összedarabolom. (csülökkel szeretem). A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágom, kevés zsiradékon megfonnyasztom. Félre teszem. A darált húst egy nagyobb tálba teszem, belerakom az előzőleg szürőkanálban megmosott, lecsepegtetett rizst. A meghűlt hagymának 2/3-át. A tojásokat, füszereket, -bátran szoktam füszerezni- Sózni csak óvatosan, mert a csülök is sós. Jól összedolgozom, közben kóstolgatom, hogy kellőn füszeres legyen. Az előzőleg szétszedett káposzta levelekbe betekerem a tölteléket. Tálcára rakom. A főzőedénybe zsiradékra, lehet húsos szalonna, rakom a szálas káposztát (előtte megkóstolom, hogy mennyire savanyú, ha kell kimosom) és a maradék dinsztelt hagymát. A csülökcsontot is beleteszem. Szép sorban körbe rakom a töltelékeket, a füstölt húst sem felejtem közbe-közbe beletenni. Ha elfogyott a töltelék, a tetejét szálas káposztával vékonyan betakarom. Előző nap szoktam elkészíteni, a hütőben vár a főzésre. Másnap felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Babért és szemes borsot is szórok bele. Lassú tüzön főzöm. Berántani nem szoktam. Tejföllel tálalom. A receptet beküldte: madra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |