Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyűszűfánk recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1-2 tojás
liszt
zsír v. olaj a sütéshez

Elkészítés:
Rendes, de kissé puhább levesbe való tésztát gyúrunk,és nyújtsuk el nagyon szép vékonyra.Utána rögtön hajtsuk össze két rétegbe és egy gyűszűvel szaggassuk ki pici fánkocskáknak, bő, forró zsírban süssük ki szép halványpirosra. A habszedő kanállal megforgatjuk és azzal is szedjük ki, s így adjuk a levesbe vagy leves mellé. A zsírban fel kell, hogy fúvódjon szép gömbölyűre.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos kenyérleves » Jamaika Punch » Burgonyakrémleves avokádóval » Vajas-tejfölös csirkeragu
» Zabkorpa galuska húslevesbe » Orosz húsleves » Zöldségleves zabgaluskával » Narancsos paradicsomleves
» California koktél » Ilcsi(féle) sajtos rúd » Tejfölös burgonyakrémleves » Káposztalé-leves székelyesen
» Paleo grízgombóc leves » Burgonyagombóc leves » Sajtos zöldségleves » Anyu-féle húsleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.