Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymakrémes rakott burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
25 dkg húsos füstölt szalonna vagy sonka
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 db Knorr erőleves kocka
1 evőkanál liszt
3 dl tejföl
3 db tojás
1 dl fehérbor

Elkészítés:
A közepesen vastag szeletekre vágott burgonyát erőleveskockával ízesített vízben megfőzzük.A kis kockára vágott szalonnát kisütjük,majd félretesszük.A zsírjában megpirítjuk a finomra vágott hagymát,fokhagymát és a leveskockás főzőlével időnként meglocsolva krémesre pároljuk.A lisztet elkeverjük a borral és a tejföllel.,besűrítjük a hagymás levet.
Majd visszatesszük bele a szalonnakockákat.Jól összeforraljuk.Kicsit hűlni hagyjuk.Hozzákeverjük a szeletelt tojásokat és a burgonyát.Majd az egészet kivajazott jénai tálba tesszük.Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Tanácsok:
Bor nélkül szoktam csinálni,úgyis nagyon finom.


A receptet beküldte: krautmanno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott hurka » Kolozsvári rakott káposzta » Rakott sárgarépa, gomba » Fasírt édesburgonyából
» Tepsis rakott csülök » Hússal rakott tök » Tanyasi rakott csirke » Gombával rakott kel
» Fokhagymás rakott penne » Rakott zöldbabom » Sajtos-burgonyás golyók » Burgonyagombóc
» Burgonyapástétom » Rakott patisszon » Gombás rakott tál sütőben » Rakott káposzta juhsajttal


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.