Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás-paradicsomos sült burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
90 dkg burgonya
4 nagy fej vöröshagyma
6 nagy, érett paradicsom
só és frissen ôrölt fekete bors ízlás szerint
0,8 dl extraszûz olívaolaj
1,2 dl hideg víz
7 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 teáskanál szárított oregánó

Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg és vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomokat mártsuk forró vízbe 1 percre, majd tegyük hideg víz alá. Húzzuk le a héjukat. Vágjuk karikákra. A burgonyát, a karikára vágott hagymát és a paradicsomot tegyük egymásra egy tûzálló tálba. Eközben sózzuk borsozzuk, szórjuk meg parmezán sajttal és oregánóval. Adjuk hozzá az olajat és a vizet. Elômelegített sütôben 180 C°-on süssük egy órán keresztül.


A receptet beküldte: Csodagida


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyakrém leves » Fasírt burgonyán sütve » Rakott burgonya gombával » Görög tepsis burgonya
» Sós, burgonyás kifli » Sajtos-fűszeres burgonya » Hal burgonyabundában » Burgonyás-sajtos csíkok
» Újburgonya bundában » Burgonya saláta » Hagymás burgonyasaláta » Burgonyaleves korianderrel
» Rumos-burgonyás palacsinta » Burgonyás sütőtökleves » Fogyókúrás burgonya » Töltött burgonyák


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.