Tutireceptek.hu fejléc

Hagyományos lebbencsleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg lebbencstészta
1 nagy fej vöröshagyma
30 dkg burgonya
4 db zöldpaprika
1 paradicsom
pirospaprika, só, bors

Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben forró olajon kisütjük.
Ha megpirult hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és ezt is átpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kevés hideg vízzel.
Ezután hozzáadjuk a hámozott és kockára vágott burgonyát, ízesítjük sóval, borssal és felöntjük vízzel, vagy húsleves lével.
Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, és összefőzzük.
A végén a lebbencstésztát a szalonna visszamaradt zsírjában megpirítjuk és hozzáadjuk ezt is a leveshez.
Amikor minden megfőtt forrón tálaljuk a levest.

Tanácsok:
Ízlés szerint csípőspaprikát is adhatunk mellé.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lebbencsleves kolbásszal » Hagyományos palacsinta » Lebbencsleves bográcsban. » Hagyományos krumplistészta
» Hagyományos padlizsánkrém » Hagyományos fánk » Hagyományos körözött » Hagyományos, lekváros fánk
» Lebbencsleves. » Hagyományos tarkedli » Hagyományos babfőzelék » Hagyományos mézeskalács
» Szalontüdő hagyományosan » Hagyományos ganca » Hagyományos gyümölcstorta » Fokhagymás gombaleves


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.