Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Halas grillnyársak recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 személyre:
8 hurkapálca
50 dkg tengeri halfilé
1/2 dl szójaszósz
1 kis padlizsán
1 sárga húsú paprika
16 miniparadicsom
5 dkg fűszervaj

Elkészítés:
Előkészítés: A fából készült nyársakat grillezés előtt két órára vízbe áztatjuk, hogy ne gyulladjanak meg sütés közben. A halat kb. 2x2 cm kockákra vágjuk. Lapos tálba fektetjük, megsózzuk és meglocsoljuk szójaszósszal. Lefedve kb. 2 órára betesszük a hűtőbe. A padlizsánt megmossuk, kb. 1,5 cm vastagon felkarikázzuk. Besózzuk, és kb. 30 percig állni hagyjuk. A paprikát megmossuk, húsát falatnyi darabokra vágjuk, megsózzuk. A paradicsomot megmossuk.
A padlizsánt leöblítjük, és a szeleteket négybe vágjuk. A halat kivesszük a pácból, és lecsepegtetjük. A zöldségekkel felváltva nyársra fűzzük. A nyársakat a grillrácsra fektetjük, és többször megforgatva kb. 10 percig sütjük. A vajat megolvasztjuk, és sütés közben többször megkenjük vele a nyársakat. Tálalás előtt is megkenjük a nyársakat a vajjal, és kínáljuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Avokados-tonhalas tortilla » Tonhalas focaccia » Halas szendvicskrém » Tonhalas burgonyasaláta
» Pezsgős-tonhalas spagetti » Tonhalas tészta másképpen » Halászlé Ricsi módra » Tejszínes halas tészta
» Halas penne » Tonhalas szendvicstorta » Halas burgonyás fasírt » Olcsó tonhalas paella
» Füstölt halas rösti » Spenótos-tonhalas spagetti » Narancsos Tonhalas Salata » Tonhalas spagóca


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.