Tutireceptek.hu fejléc

Halászlé, ahogy én tanultam recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
hal, hagyma, fokhagyma, halászlé kocka, paprika, paradicsom, pirospaprika, pár csepp citrom.

Elkészítés:
Minden kg halhoz 20 dkg hagymát számolva, 2 fej fokhagymával, paprikával paradicsommal halászlé kockával alaplevet készítek. Puhára főzöm, majd passzírozom, én nem teszem bele a fejet, farkat, mert akkor nem lehet használni a botmixert, ami pedig jelentősen megkönnyíti a feladatot. Halat előzőleg besózom, majd a passzírozott alaplevet a hallal erős lángon 30 percig főzöm, a összefőzés kezdetekor teszem bele a kb. 4-5 liternyi mennyiséghez a 6-8 teáskanálnyi pirospaprikát, 1-2 csepp citromlevet, mert akkor nem fő szét a hal.

Tanácsok:
Tuti recept, és általában dicsérni szokták, még az is akitől tanultam.. :)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Marott


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyros ahogy én csinálom... » Murai halászlé » Spenót - Ahogy én csinálom » Martini ahogy én csinálom
» Tégy ahogy a kedved engedi » Tiramisu ahogy én készítem » Tofu ahogy én csinálom » Tiramisu ahogy én csinálom
» Halászlé Ricsi módra » Brassói, ahogy én készítem » Halászlé » Pizza ahogy mi szeretjük
» Pontyhalászlé » Pacal, ahogy én készítem » Ahogy én készítem a nyulat » Korhely-halászlé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.