Tutireceptek.hu fejléc

Halfilé fűszeres sajtmártásban recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
80 dkg szálka - és bőr nélküli tengeri halfilé,
só,
őrölt fehér bors,
6 dkg vaj,
2 evőkanál finomliszt,
1 gerezd fokhagyma,
3 dl főzőtejszín,
10 dkg fűszeres krémsajt,
finomra vágott kapor és petrezselyem



A tetejére : kb. 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A halat sózzuk, megborsozzuk.

Egy akkora tűzálló tálat, amelyikben majd elfér az összes hal egymás mellett, kivajazunk.

A többi vajat egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk, majd a halat nagy lángon oldalanként kb. 1 perc alatt elősütjük, majd lecsepegtetjük, és a tűzálló tálba tesszük.



A visszamaradó vajban a lisztet a zúzott fokhagymával együtt fél percig pirítjuk ( vigyázzunk, hogy ne barnuljon, maradjon világos ) majd a tejszínnel felöntjük. Pár percig kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. Közben a krémsajtot és a zöldfűszereket is adjuk hozzá, enyhén sózzuk, borsozzuk. A mártást tegyük a halak tetejére, és szórjuk meg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon addig süssük, amíg a sajt rá nem pírul. Köretnek párolt rizs, és saláta illik a legjobban.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres Forró Csoki » Főtt csirkemell fűszeresen » Fűszeres sütőtök-krémleves » Finom fűszeres máj
» Kapros, krumplis halfilé » Fűszeres túró » Fűszeres narancslikőr » Pestos halfilé
» Fűszeres marhafelsál » Fűszeres borjúszeletek » Fűszeres zöldségragu » Mini fűszeres fánkocskák
» Fűszeres, sütőtökös muffin » Fűszeres kirántott karaj » Csirke sajtmártásban » Fűszeres kukoricaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.