Tutireceptek.hu fejléc

Pacalleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg pacal
1 Eh zsir
1 db vöröshagyma
1 EK liszt pirosarany
1 EK leveízesítő
1 paprika
1 paradicsom
fél EK cukor
3-4 zeller zöldje
1 zsemle só

Elkészítés:
A megtisztitott pacalt sós vízbepuhára főzöm, leszüröm, jól leöbliítem, és csikokra vágom.
Zsiron megfuttatom az apróra vágott hagymát, liszttel, cukrorral megszorom rántást készítek.
Pirosarannyal ízesitem, majd másfél líter vízzel felöntöm, Bele dobom a négybe vágott zöldpaprikát,
paradicsomot, zeller leveleket összekötve.majd a csikokra vágott pacalt,és 25-30 percig főzőm.

A zsemlét csíkokra vágom és kevés olajon sóval meg piritom. Majd a tányérokba rakom elosztva, a forró kész levest rámerjük.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szarvaspacalleves » Bakonyi pacalleves » Lakodalmas pacalleves » Pikáns pacalleves
» Piemontei pacalleves » Milánói pacalleves » Pilseni pacalleves » Alföldi pacalleves
» Török pacalleves » Káposztás lencseleves » Sajt leves » Ropogós kacsamell
» Barackleves » Édes sütőtökpüré leves » Egzotikus lencseleves » Anna Tárkonylevese.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.