Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges halleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg ponty,
1 kg hal,
1 szelet zeller,
1 fehérrépa,
1 sárgarépa,
pirospaprika,
só,
2 paradicsom,
2 zöldpaprika,
2 vöröshagyma.

Elkészítés:
A halakat megtisztítjuk, a pontyról éles késsel a gerinc mentén lefejtjük a halhúst.
A filéket beirdaljuk, kisebb szeletekre vágjuk és besózzuk.
Az apró halakat a ponty fejével, farkával és gerinccsontjaival együtt leveses fazékba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zöldpaprikát meg a paradicsomot.
Megsózzuk, és bőven megszórjuk pirospaprikával.
Felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a halhús teljesen szétfő.
Közben megtisztítjuk és karcsú szeletekre vágjuk a sárgarépát, a fehérrépát
meg a zellert.
Az alaplevet leszűrjük, beletesszük a zöldségeket, és félpuhára pároljuk.
Ekkor hozzáadjuk a besózott halszeleteket, szükség szerint sóval és pirospaprikával utána ízesítjük, végül a levest további 10 perc alatt készre főzzük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges őzragu » Zöldséges krokett » Zöldséges marharagu » Zöldséges kenyérpuffancsok
» Zöldséges tonhal » Zöldséges MISOleves » Zöldséges tengeri halfilé » Zöldséges pulykafalatok
» Friss zöldséges fasírt » Zöldséges rizsestál » Zöldséges pita » Zöldséges quinoa
» Zöldséges-sajtos mártás » Sonkás, zöldséges tészta » Zöldséges sertésjava » Zöldséges hajdina 2.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.