Tutireceptek.hu fejléc

Hamis májgombóc köret, feltét recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kisdoboz májkrém
1 egész tojás
kenyérmorzsa
őrölt bors, só

opcionális:
petrezselyemzöld, pirított hagyma, reszeltsajt, pirított morzsa, stb.

Elkészítés:
A májkrémet és a tojást őrölt borssal fűszerezem, és annyi morzsával elkeverem, amennyit felvesz (kb. 2 evőkanálnyi).
Ha szükséges, picit megsózom.
A masszát gombócokká formázom, vagy ha lágyabbra hagyom - akkor kanállal szaggatom gyöngyöző sós vízbe, fedő alatt megfőzöm.

Attól függően, hogy mihez készül, tehetünk bele apróra vágott petrezselyemzöldet és reszelt sajttal megszórhatjuk, vagy vajon pirított morzsába forgatjuk, vagy sült hagymával együtt adom köretként, vagy főzelékekhez feltétként.

Apró gombócokként levesbetétnek is jó.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklás zöldséges rizsköret » Zöldbabköret (A-mono) » Gombaköret » Májgomboc
» Főtt marhahús zöldkörettel » Hamis túrós sütemény » Hamis vadas » Májgombócok káposztaágyon
» Hamis vesevelő » Sült vegyes zöldségköret » Hamis rétes2 » Májgombóc levesbe
» Hamis velő » Hamisgulyás... » Hamis Francia Krémes » Májgombóc Erzsi módra


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.