Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hamis májgombóc köret, feltét recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kisdoboz májkrém
1 egész tojás
kenyérmorzsa
őrölt bors, só

opcionális:
petrezselyemzöld, pirított hagyma, reszeltsajt, pirított morzsa, stb.

Elkészítés:
A májkrémet és a tojást őrölt borssal fűszerezem, és annyi morzsával elkeverem, amennyit felvesz (kb. 2 evőkanálnyi).
Ha szükséges, picit megsózom.
A masszát gombócokká formázom, vagy ha lágyabbra hagyom - akkor kanállal szaggatom gyöngyöző sós vízbe, fedő alatt megfőzöm.

Attól függően, hogy mihez készül, tehetünk bele apróra vágott petrezselyemzöldet és reszelt sajttal megszórhatjuk, vagy vajon pirított morzsába forgatjuk, vagy sült hagymával együtt adom köretként, vagy főzelékekhez feltétként.

Apró gombócokként levesbetétnek is jó.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis paprikás krumpli » Hamis csokikenyér » Májgombócleves » Francia krumpli(köret)
» Májgombóc – leves » Hamis gulyás leves » Hamis túrós sütemény » Téli köret
» Vegyes zöldköret fóliában » Lazac céklakörettel » Hamis krémtúrós » Sült káposzta köretnek
» Hamis sonkás rakott tészta » Hercegnő burgonya(köret) » Hamis tiramisu 2. » Hamis töltött libanyak


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.