Tutireceptek.hu fejléc

Hamis májgombóc köret, feltét recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kisdoboz májkrém
1 egész tojás
kenyérmorzsa
őrölt bors, só

opcionális:
petrezselyemzöld, pirított hagyma, reszeltsajt, pirított morzsa, stb.

Elkészítés:
A májkrémet és a tojást őrölt borssal fűszerezem, és annyi morzsával elkeverem, amennyit felvesz (kb. 2 evőkanálnyi).
Ha szükséges, picit megsózom.
A masszát gombócokká formázom, vagy ha lágyabbra hagyom - akkor kanállal szaggatom gyöngyöző sós vízbe, fedő alatt megfőzöm.

Attól függően, hogy mihez készül, tehetünk bele apróra vágott petrezselyemzöldet és reszelt sajttal megszórhatjuk, vagy vajon pirított morzsába forgatjuk, vagy sült hagymával együtt adom köretként, vagy főzelékekhez feltétként.

Apró gombócokként levesbetétnek is jó.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis aranygaluska » Gyros tál (hamis) » Májgombóc levesbe » Hamis gulyás leves
» Tökleves (hamis húsleves) » Hamis paprikás krumpli » Hamis tiramisu 2. » Sütőtökös cékla köret
» Túrógombóc (hamis) » Hamis tiramisu olcsón » Hamis túrós sütemény » Májgombóc picit másképp
» Főzelék feltét » Hamishájas kifli » Hamis krumplipüré » Hamis marcipán kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.