Tutireceptek.hu fejléc

Hercegnő burgonya ♥ recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg burgonya, 12 dkg vaj, 4 tojássárgája, pici reszelt szerecsendió, só

Elkészítés:
A burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfõzzük. Leszûrjük, és néhány percig fedõ nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük. Hozzákeverjük a lágy vajat, a tojássárgáját és a szerecsendióval fűszerezzük.
Kivajazunk egy sütõlapot és arra egyenletes kis karikákat nyomunk a fűszerezett képlékeny masszából. (Előzőleg egy megfelelő méretű - és az egyik sarkán levágott - nejlonzacskóba töltjük a burgonyamasszát.) Kb. 180 C fokos sütőben aranysárgára sütjük.

Tanácsok:
Nagyon jó köret, mert jól is néz ki. Különbözõ halból, szárnyas, marhahúsból készült mártásos ételek mellé adjuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: aniani63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás burgonyaleves » Sajtos sült burgonya » Sajtos burgonyaleves » Csőben sült burgonya
» Svéd burgonya » Káposztás burgonyafelfújt » Sajtos sültburgonya » Csípős töltött burgonya
» Túróval rakott burgonya » Sajtos-sonkás burgonya » Burgonyás aranyfánk » Burgonya ganca
» Finom burgonyás pogácsa » Burgonyás gombás tekercs » Aranyfánk burgonyából » Sajtos újburgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.