Tutireceptek.hu fejléc

Hercegnőburgonya sajttal gazdagítva recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
50 dkg rózsaburgonya
15 dkg reszelt trappista sajt
1 dl tejszín
3 tojás sárgája

őrölt fehérbors
gyömbér
szerecsendió

Elkészítés:
A krumplit meghámozom, felkockázom, sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, burgonyanyomóval áttöröm. Hozzáadom a reszelt sajtot, a tejszínt, a vajat és a fűszereket, villával alaposan összedolgozom, ízlelem, ha kell, utána fűszerezem.

A burgonyapüré szerű masszát habzsákba töltöm, sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomok belőle. 200-210 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.Recept: Nanasnani

Tanácsok:
Frissen, melegen tálalom sültek, párolt húsok, de halak köreteként is kiváló.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fasírt sajttal töltve » Lencsepüré sajttal » Sajttal sült csirkemell » Rakott hús füstöltsajttal
» Padlizsán sajttal az igazi » Csicsóka gomolyasajttal » Rakott cukkini sajttal » Sajttal töltött fasírt
» Töltött gomba sajttal » Sütőtök főzelék sajttal » Sajttal töltött virsli » Sajttal megszórt Kelbimbó
» Pogácsa füstölt sajttal » Juhsajttal töltött paprika » Cukkinipuffancs sajttal » Sajttal sütött kotlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.