Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánleves hidegen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db kisebb padlizsán,
4 dl tej,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejszín,
2 dl fehér bor
kevés citromlé
só, bors

Elkészítés:
Első lépésként a megmosott padlizsánokat héjastól előmelegített sütőben megsütjük. Ha megpuhultak, lehúzzuk a héjukat, és a tejjel összeturmixoljuk őket. Sóval, borssal, préselt fokhagymával, ízesítjük. a tejszínt és a fehérbort elkeverjük, majd lassan a leveshez öntjük. Citromlével savanyíthatjuk picit.Mivel ekkor még langyos lesz a leves, bátran egyből tálalhatjuk, vagy éppen még tovább hűthetjük a hűtőszekrényben.

Tanácsok:
Ha valami extrát akarunk, tálaláskor apróra vágott és ropogósra kisütött bacon szalonnával szórjuk meg a tetejét!


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres habos metélt hidegen » Hidegen kelesztett lángos » Banánleves hidegen » Töltött csülök hidegen
» Ribizke lekvár hidegen » Öszibarack leves hidegen » Csirkés padlizsánleves » Borjúnyelv hidegen
» Málnakrémleves hidegen » Gesztenyés süti hidegen » Sonkás sajttekercs hidegen » Savanyúság hidegen!
» Ősszibarack leves hidegen » Darafelfújt hidegen » Paprika hidegen » Májgaluskaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.