| Hókocka kétféle krémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 40 dkg liszt 10 dkg zsír 3 ek cukor 1 tojás 1 dkg szalalkáli kevés langyos tej csipet só pár evőkanál tejföl Krémhez: fél liter tej 5 ek liszt 2 csomag vaníliás cukor 15-20 dkg porcukor 15-20 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin fél citrom leve (elhagyható) 1 citrom reszelt héja (elhagyható) 1-2 ek kakaópor csipet só Elkészítés: Elkészítése: A krém elkészítése: Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, egy csipet sót és a többi tejet hozzáöntve sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a vaníliás cukrot és a porcukor felét. Kettévesszük a krémet, az egyik felébe belekeverjük a kakóport (kevés csokit is reszeltem bele), a másik felébe belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. Kihűtjük. A tészta elkészítése: Kevés langyos tejben elkeverjük a szalalkálit, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk, annyi tejfölt hozzáadva hogy puha tésztát kapjunk. Háromfelé vesszük, és közepes tepsi méretűre nyújtjuk, majd egyenként sütőlemezen, vagy tepsi hátulján 180 fokon pár perc alatt világosra sütjük. A krémhez a vajat a maradék porcukorral kikeverjük és belekeverjük a krémekbe. Az alsó lapra kenjük a kakaós krémet, rátesszük a második lapot és rákenjük a vaníliás-citromos krémet, befedjük a harmadik lappal. Porcukorral megszórjuk a süti tetejét és hideg helyre tesszük. Tanácsok: Tipp: Édesanyám receptje, bár ő kakaópor és citrom nélkül készítette, ez az én variációm. Én most szódabikarbónát tettem bele 1 kk. a tésztába, mert nem kaptam szalalkálit. 2-3 óramúlva már szeletelhető volt. Nagyon finom! A hókocka kétféle krémmel kalória és tápérték tartalma: Kalória: 325 kcal Fehérje: 5 g Szénhidrát: 36 g Zsír: 17 g Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |