Tutireceptek.hu fejléc

Zöldségleves oroszosan recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg vegyes leveszöldség,
30 dkg borjú- vagy marhahús megdarálva,
só,
bors,
1 egész tojás,
petrezselyem zöldje,
6 dkg vöröshagyma,
2 dkg zsír pirítva,
1 fej saláta,
2 dl tejföl,
1 kemény tojás,
egy citrom,
10 dkg sertés- vagy marhamáj.

Elkészítés:
A megtisztított zöldséget apró kockára vágjuk, majd a pirított vöröshagymával együtt 2 liter vízzel felfőzzük.
Kevés sóval, borssal ízesítjük. A zöldséget lassú forrás közben főzzük puhára.
Közben elkészítjük a húsgombócokat egy tálban. A húst legalább kétszer-háromszor átdaráljuk, az apró darabokra vágott májjal együtt, ügyeljünk arra, hogy a darálás alatt a máj jól elkeveredjen a hússal.
Két egész tojást, sót, törött borsot, finomra vágott zöldpetrezselymet adunk hozzá és jól kidolgozzuk.
Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk és a levesbe főzzük. A levesnek lassan, gyöngyözve szabad csak forrnia. A gombócokat lassú, gyöngyöző forrással 15-18 percig főzzük, azután a finom metéltre (hajszálvékonyra) vágott fejes salátát adjuk még a leveshez és ezzel együtt még egyszer felforraljuk.
Tálaláskor kevés tejföllel, citromlével ízesítjük


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű zöldségleves » Zöldségleves » Zöldségleves másképp » Tejes zöldségleves
» Zöldségleves marhahússal » Nyári zöldségleves » Tökös zöldségleves » Kedvenc zöldséglevesem
» Tejfölös zöldségleves » Zöldségleves húsgombóccal » Ponty oroszosan » Fogyókúrás zöldségleves
» Katalán zöldségleves » Gyors zöldségleves » Zöldségleves Éva módra » Ezerjó zöldségleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.