Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsos derelye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30dkg marhahúshos
10dkg vöröshagyma
olaj a sütéshez
20dkg liszt
1tojás
4dl joghurt

bors
fokhagyma
zöldpetrezselyem ízlés szerint.

Elkészítés:
Egy széles tálba lisztet teszünk, hozzáadjuk a sót, tojást, kevés vizet, és kemény tésztát gyúrunk belőle. Ezt 3mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy pohárral 5-6cm átmérőjű karikákat szaggatunk, s kissé meglisztezzük ezeket. A húst ledaráljuk a vöröshagymával, megsózzuk, hozzátesszük a borsot, a petrezselymet, s serpenyőben megsütjük. A tésztakarikákra kis húshalmokat teszünk, a tészta széleit úgy nyomkodjuk, hogy a közepén kilátszódjon a hús. Az így előkészített derelyét lábasba helyezzük, leöntjük erőlevessel, lassú tűzön főzzük. A derelyéket szűrőkanállal kivesszük, lecsurgatjuk, majd a serpenyőben, forró olajban aranysárgára sütjük. A Boranit forrón tálaljuk, a fokhagymás joghurtot külön adjuk hozzá.


A receptet beküldte: syl33


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos hajdinakása » Husos lazania » Magyaros húsos tekercs » Csirkehúsos burgonyasaláta
» Darálthúsos rakott zöldbab » Darálthúsos zöldbab » Húsos fánk » Húsos-zöldséges tarhonya
» Húsos-tejfölös tészta » Csirkehúsos sonkás tekercs » Húsos tészta osztrák módra » Húsos burgonyabomba
» Húsos rizsgombóc » Gombás-Husos Fasirt » Zöldséges-húsos nyárs » Húsos zöldségtokány


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.