Tutireceptek.hu fejléc

Rakott hagymás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirke
- 1 kg burgonya
- 20 dkg zöldpaprika
- 2d dkg paradicsom
- 4 fej lilahagyma
- 5 dkg zsír vagy olaj
- 5 dl tejföl
- 1 kávéskanál paprika
- só

Elkészítés:
A megtisztított csirkét kisebb darabokra vágjuk (készíthetjük csirkecombból vagy csirkemellből is), és besózzuk. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A zöldpaprikát (csumázás után) és a paradicsomot ugyancsak felszeleteljük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, majd rétegenként elhelyezzük a burgonyát, a csirkehúst, a paprikát, a paradicsomot, hagymaszeleteket rakunk rá, gyengén sózzuk, és tejföllel meglocsoljuk. A tetejére egy sor burgonya kerül. Ráöntjük a maradék tejfölt és zsírt, és a sütőben lefedve kb. 1/2 óráig sütjük, hogy a levét elfője, továbbá fedő nélkül, míg a hús és a burgonya jól megpuhul.


A receptet beküldte: virgo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke » Angol csirkesaláta » Rakott gomba kiflivel » Kolozsvári rakott kacsa
» Rakott vagdalt » Fokhagymáscsirke baconban » Szőlős csirkepecsenye » Keleties csirkehúsleves
» Rakott karfiol.. » Répás, töltött csirkecomb » Almás csirke székelyesen » Póréhagymás szalonnás pite
» Rakott túrós derelye » Mexikói csirkécske » Lecsós, gombás rakott hús » Tejfölös csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.