Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hússal töltött burgonyafánk recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg burgonya
20 dkg liszt
2 tojás
30 dkg darált füstölt tarja

sütéshez olaj

Elkészítés:
A héjában megfőzött, meghámozott burgonyát még melegen áttörjük, majd miután kihűlt, a liszttel, a felvert tojással meg csipetnyi sóval jól összedolgozzuk.
A tésztából cipót formálunk, és konyharuhával letakarva félóra hosszat pihentetjük.
Ezután belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszúrjuk.
Az egyik fánkra darált hóst halmozunk, és egy másikkal beborítjuk, a széletit jól összenyomkodjuk.
Forró olajban a fánkok mindkét oldalát szép pirosra sütjük, és melegen tálaljuk.

Tanácsok:
Jól esik mellé egy citromos tea.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött sonka » Töltött patisszon » Töltött, rántott gomba » Töltött kacsa
» Reform töltött paprika » Toledói töltött csirke » Túróval töltött alma » Töltött sajtgolyó
» Töltött kifli » Rántott töltött kifli » Vega töltött burgonya » Töltött hagyma
» Dióval töltött alma » Töltött fasírozott » Töltött szűzpecsenye » Csokis töltött keksz


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.