| Hússal töltött burgonyafánk receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg burgonya 20 dkg liszt 2 tojás 30 dkg darált füstölt tarja só sütéshez olaj Elkészítés: A héjában megfőzött, meghámozott burgonyát még melegen áttörjük, majd miután kihűlt, a liszttel, a felvert tojással meg csipetnyi sóval jól összedolgozzuk. A tésztából cipót formálunk, és konyharuhával letakarva félóra hosszat pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszúrjuk. Az egyik fánkra darált hóst halmozunk, és egy másikkal beborítjuk, a széletit jól összenyomkodjuk. Forró olajban a fánkok mindkét oldalát szép pirosra sütjük, és melegen tálaljuk. Tanácsok: Jól esik mellé egy citromos tea. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |