Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hússal töltött burgonyafánk recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg burgonya
20 dkg liszt
2 tojás
30 dkg darált füstölt tarja

sütéshez olaj

Elkészítés:
A héjában megfőzött, meghámozott burgonyát még melegen áttörjük, majd miután kihűlt, a liszttel, a felvert tojással meg csipetnyi sóval jól összedolgozzuk.
A tésztából cipót formálunk, és konyharuhával letakarva félóra hosszat pihentetjük.
Ezután belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszúrjuk.
Az egyik fánkra darált hóst halmozunk, és egy másikkal beborítjuk, a széletit jól összenyomkodjuk.
Forró olajban a fánkok mindkét oldalát szép pirosra sütjük, és melegen tálaljuk.

Tanácsok:
Jól esik mellé egy citromos tea.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tintahal » Töltött, rántott gomba » Kölessel töltött cukkini » Vecsési töltött hús
» Almás hússaláta » Töltött fánk » Töltött kifli 2. » Almaszósz csirkehússal
» Töltött zöldsaláta » Nyári töltött káposzta » Almás töltött karaj » Töltött liba
» Töltött csiga másként » Borsóval töltött karaj » Burgonyafánk » Zöldbabpüré csirkehússal


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.