Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(4 adagra)

A páchoz:
30 g fokhagyma (6 kb nagy gerezd)
kb 1 szár friss rozmaring
40 g olíva olaj
kb 2 nagy csipet kakukkfű
ízlés szerint őrölt fekete bors
kb 3 csipet só
20 g mustár

A sütéshez:
600 g báránycomb ( szelet)
20 g sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma

Elkészítés:
1. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
2. Először elkészítjük a páclét. A pác összes összetevőjét keverjük össze egy tálban.
3. A hússzeleteket alaposan megtisztítjuk a felesleges részektől, bedörzsöljük a páclével, és egy éjszakán át, vagy fél napon át hűtőbe téve a páclében hagyjuk.

4. Mikor a hús eleget állt a páclében, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
5. A vöröshagymát magas peremű tepsibe tesszük, sóval, borssal fűszerezzük.

6. A hagymára tesszük a pácolt húst, és a sertészsírt. Alufóliával lefedjük a tepsit.
7. Légkeverés nélkül, előmelegített 200 C-os sütőben kb 150 percen át sütjük.

8. Ropogósra sült rozmaringos burgonya körettel tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti kalács » Húsvéti palacsinta » Húsvéti » Húsvéti kiscsibe muffin
» Húsvéti nyuszi piskóta » Húsvéti borkorcsolya » Húsvéti koszorú » Húsvéti sonkás kenyér
» Húsvéti tojás Isler » Fokhagymás báránycomb » Húsvéti rakott csirkemell » Húsvéti töltött kalács
» Húsvéti sonkás tekercs » Húsvéti muffin » Húsvéti töltött pulykamell » Húsvéti locsolótál...


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.