Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ízes habok hideg vacsorához recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 dl tejszín
20 dkg túró
1 pohár tejföl
1 pár száraz kolbász (15 dkg)
20 dkg mirelit zöldborsó
só, bors
1-1 teáskanálnyi apróra vágott, friss kakukkfű, bazsalikom, és zsálya
1 evőkanál mustár
1 fej lilahagyma
1 púpos kávéskanál fokhagymakrém

Elkészítés:
A tejszínhabból egy keverőtálban kemény habot verek, majd hozzákanalazom a fél pohár tejfölt, aztán a leturmixolt, előfőzött zöldborsót. Az egészet alaposan összeforgatom, majd enyhén megsózom.

Egy másik tálba beledobom a túrót, majd hozzákanalazom a maradék tejfölt. Összekeverem és befűszerezem; só, bors, friss kakukkfű, friss bazsalikom, friss zsálya apróra vágva, egy kis mustár, az apróra vágott lilahagyma, végül a kávéskanálnyi fokhagymakrém. Az egészet alaposan összekeverem, és már tálalok is.

A kétféle habot tányérra kanalazom, a kolbászt felkarikázom, majd a krémek mellé szórom.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg eperhab » Darafelfújt hidegen » Hideg karfioltál » Forró eper hideg pezsgőben
» Hideg krumplileves » Hideg csokis kocka2 » Sajtleves hideg napokra... » Hideg grízfelfújt
» Hideg őszibarack leves » Hideg sonkás sajttekercs » Hideg krémpuncs » Hideg töltött sárgarépa
» Hideg gyümölcsleves » Hideg húsos töltött alma » Hidegen kelesztett lángos » Tejfolos hidegtorta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.