Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kacsamáj roueni mártáson recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
40 dkg kacsamáj
40 dkg karfiol
3 dkg cukor
fél dl olaj
1 szál sárgarépa
1 fej hagyma
1 kisebb fehérrépa
2 dkg liszt
3 dl húsleves
1 dl tejszín
8 dkg gyöngyhagyma (ecetes)
kakukkfű
őrölt bors


Elkészítés:
Karamellizáljuk a cukrot az olajban. Aprítsuk fel a zöldségeket és a hagymát, majd pirítsuk meg a karamellben. Szórjuk meg a liszttel, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük kakukkfűvel. Forraljuk össze a húslevessel és a tejszínnel. Csöpögtessük le a gyöngyhagymát, és forraljuk össze a mártással. A szeletekre vágott kacsamájat kevés zsiradékban, lassú tűzön pirítsuk meg, amikor félig átsült, tegyük félre. A helyére az előfőzött, rózsákra szedett pagodakarfiolt tegyük, és amikor megpuhult, tegyük vissza mellé sülni a kacsamájat. Úgy tálaljuk, hogy először a gyöngyhagymás mártást merjük a tányérra, arra tegyük a kacsamájat, végül a karfiolt.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós pecsenyekacsamáj » Kacsamáj leves » Hagymán sült kacsamáj » Velencei kacsamáj
» Pecsenyekacsamáj » Mustáros kacsamáj » Kacsamáj aszpikban » Hagymás kacsamáj
» Szalonnás burgonyasaláta » Kefir tál » Klasszikus görög saláta » Frissítő saláta
» Sült káposzta köretnek » Almasaláta hagymával » Burgonyasaláta gazdagon » Vöröskáposzta saláta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.