Tutireceptek.hu fejléc

Kacsamáj roueni mártáson recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
40 dkg kacsamáj
40 dkg karfiol
3 dkg cukor
fél dl olaj
1 szál sárgarépa
1 fej hagyma
1 kisebb fehérrépa
2 dkg liszt
3 dl húsleves
1 dl tejszín
8 dkg gyöngyhagyma (ecetes)
kakukkfű
őrölt bors


Elkészítés:
Karamellizáljuk a cukrot az olajban. Aprítsuk fel a zöldségeket és a hagymát, majd pirítsuk meg a karamellben. Szórjuk meg a liszttel, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük kakukkfűvel. Forraljuk össze a húslevessel és a tejszínnel. Csöpögtessük le a gyöngyhagymát, és forraljuk össze a mártással. A szeletekre vágott kacsamájat kevés zsiradékban, lassú tűzön pirítsuk meg, amikor félig átsült, tegyük félre. A helyére az előfőzött, rózsákra szedett pagodakarfiolt tegyük, és amikor megpuhult, tegyük vissza mellé sülni a kacsamájat. Úgy tálaljuk, hogy először a gyöngyhagymás mártást merjük a tányérra, arra tegyük a kacsamájat, végül a karfiolt.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás kacsamáj » Lecsós pecsenyekacsamáj » Mustáros kacsamáj » Velencei kacsamáj
» Pecsenyekacsamáj » Hagymán sült kacsamáj » Kacsamáj leves » Kacsamáj aszpikban
» Muzsdéj egyszerűen » Uborkasaláta » Kukorica saláta 2. » Őszi saláta Maja módra
» Diós pulykamellsaláta » Csokoládé sodó » Szőlős-sonkás tésztasaláta » Hónapos retek saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.