Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vegetáriánus kocsonya recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
20-20 dkg sárgarépa, zeller, zöldborsó, morzsolt kukorica
8+1 dl víz
1 ek. Vegeta
2 púpozott ek. zselatinpor
fél citrom


Elkészítés:
Az egyforma kis kockákra vágott zöldséget a következő kódon megfőzzük: a vizet felforraljuk, beleszórjuk a Vegetát, és beletesszük a sárgarépát. Az újraforrástól számítva 5 perc múlva a répát leszűrjük. A leszűrt levet ismét felforraljuk, azután a zellert főzzük benne néhány percig. Végül a kukoricát és a zöldborsót egyszerre beletesszük, és ugyancsak megfőzzük. A leszűrt lébe szűrőn keresztül csavarjuk a citromot, és ha szükséges, a levet megsózzuk.
A zselatint kis lábosba szórjuk, majd ráöntünk 1 dl hideg vizet. 5 percnyi áztatás után a meleg levet apránként hozzáöntve simára keverjük. (Ha a zselatinszemcsék nem oldódnak, akkor az egész zselatinos levet tegyük kis lángra, és folyamatosan kevergetve oldjuk fel.)
Az előkészített formába kevés levet öntünk, amit hűtőszekrényben megdermesztünk, majd rákanalazzuk az összekevert zöldséget. Meglocsoljuk lével, amit ismét megdermesztünk, végül az összes lével felöntjük. A formát lefedjük és a hűtőszekrényben legalább fél napig hűtjük.
Tálalás előtt a zöldségkocsonyát lapos tányérra borítjuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kocsonyás gyümölcsök » Gyümölcsös joghurtkocsonya » Sonkakocsonya » Tejkocsonya
» Görög citromos kocsonya » KOCSONYA: » Halkocsonya másképp » Vegetáriánus ragu
» Vegetáriánus rakott » Szalonkocsonya » Nyúlkocsonya » Tárkonyos kocsonya
» Halkocsonya » Kocsonya borsodi módra » Galyasági szegénykocsonya » Kocsonyázott lecsó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.