Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kakashere leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg kakashere
2 szál sárgarépa
2 szál fehér répa
1 késhegynyi őrölt bors
3 db húsleves kocka
1/2 cs. apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál étkezési keményítő
2,5 dl tejföl
Levesgyöngy vagy pirított zsemle-kocka

Elkészítés:
A kakasherét 1-2 percre forró vízbe dobjuk, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, vékony burkától megszabadítjuk, karikára vágjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, szintén karikára vágjuk, s hozzáadva a leveskockákat, kakasherét, őrölt borsot, - felöntve 1,5 liter vízzel - puhára főzzük.

Az étkezési keményítőt elkeverjük a tejföllel, petrezselyemzölddel, s besűrítjük vele a forrásban lévő levest, de már nem főzzük tovább.

Levesgyönggyel vagy pirított zsemle-kockával tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásfelhő leves » Tartalmas gombaleves » Málnás banánleves » Paradicsomleves torta
» Zöldségleves » Hüsítő sárgadinnyeleves » Mandula leves » Rokfortos zellerkrémleves
» Tejszínes almaleves » Póré krémleves » Spanyol leves (Gaspacho) » Uborka leves kaprosan
» Pille könnyű tökleves » Savanyú leves velővel » Hajdina leves :) » Almaleves habgaluskával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.