Tutireceptek.hu fejléc

Kakashere leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg kakashere
2 szál sárgarépa
2 szál fehér répa
1 késhegynyi őrölt bors
3 db húsleves kocka
1/2 cs. apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál étkezési keményítő
2,5 dl tejföl
Levesgyöngy vagy pirított zsemle-kocka

Elkészítés:
A kakasherét 1-2 percre forró vízbe dobjuk, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, vékony burkától megszabadítjuk, karikára vágjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, szintén karikára vágjuk, s hozzáadva a leveskockákat, kakasherét, őrölt borsot, - felöntve 1,5 liter vízzel - puhára főzzük.

Az étkezési keményítőt elkeverjük a tejföllel, petrezselyemzölddel, s besűrítjük vele a forrásban lévő levest, de már nem főzzük tovább.

Levesgyönggyel vagy pirított zsemle-kockával tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Póréhagymaleves » Zöldségleves sajtgombóccal » Tej leves » Frankfurti leves II.
» Csiperke leves másképpen » Sárgaborsóleves » Májgaluskaleves gyorsan » Virslis lencseleves
» Vaníliás birsalma leves » pacal leves » Rozsos karottaleves » Spenótlevesem
» Gesztenyekrémleves » Tejfölös zöldségleves » Sváb sajtostáska leves » Grastmas zumi (Lóhúsleves)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.