Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposzta krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db.répa
1 kis fej kelkáposta kb.20 dkg.
1 fej vörös hagyma
4-5 szem krumpli

gyömbér
1 evőkanál rizs

Elkészítés:
Mindent megmosunk és apróra vágunk.
1 ek.olajat teszünk az edénybe és rizs kivételével
pároljuk.
Öntsünk alá egy kis vizet is.
Beletesszük a sót és a gyömbérport.
20 perc múlva levesszük a fedőt és krumplinyomóval szét nyomjuk.Öntsünk rá egy liter vizet.Ahogy felfő a riszt is hozzátesszük.

Tanácsok:
Fogyókúrázoknak is ajánlom! A gyömbér nem helyetesíthető!
A rizzsel csak 3-4 percig főzöm.Elzárom alatta a gázt és fedő alatt megpuhul.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: winny


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uritök krémleves » Szederkrémleves » Sajtkrémleves » Eper-krémleves
» Diós szárnyas-krémleves » Kapros tökkrémleves » Tejszínes zellerkrémleves » Pórékrémleves
» Meggykrémleves U1 » Póréhagymakrémleves » Alma-krémleves » Hideg eperkrémleves
» Karfiol krémleves » Sonkás-sajtos kelkáposzta » Kapros céklakrémleves » Tejszínes eperkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.